28.11.2012 12728

YİBO’lar ilk olarak 1939 yılında yoksulluk yüzünden eğitim sürecine katılamamış köy çocukları için açılmıştır. Daha sonra 1962 yılında 222 sayılı kanunda yapılan değişiklik ile ülkenin dört bir yanına yayılması amaçlanmıştır. 1963-1964 öğretim yılıyla beraber yatılı kız öğrencilerin de alınmasıyla ilk YİBO ve PİO’ların temelleri Adana Ceyhan Mustafabeyli kasabasında atılmıştır. Ülkemizin coğrafi açıdan dağlık, yerleşim açısından ise dağınık bölgelerinde kurulan bu okullar, köylerinde okul bulunmayan öğrencilere hizmet vermektedir.

Yatılılık  kavramı kendi içerisinde çeşitli anlamları barındıran bir özelliğe sahiptir.Yatılılık ,aile hasretini paylaşımı, güzel dostlukları ve bunun yanında çok çeşitli zorlukları da içinde barındırmaktadır.Çok çeşitli nedenlerle kurulan yatılı okullar, diğer örgün eğitim kurumlarından her yönüyle farklılık göstermektedir. Bu farklılıkların en önemlisi, yatılı öğrencilerin yirmi dört saatini burada geçirmesidir. Diğer okullar belirli bir saatte açılıp belirli bir saatte kapanırken yatılı okullar sürekli olarak açıktır. Bu okullar aynı zamanda öğrencilerin  barındıkları evlerdir. Sürekli olarak bir arada olan öğrenci ve öğretmenler eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Okulumuz; 104.000 Dönüm alan üzerine kurulmuş olup.Okul arazisi özel idare tarafından Ömer BİLKAY adlı şahıstan 1962 yılında 140.000 TL. ödenerek alınmıştır. 1962 yılında inşaatına başlanmış olan okulumuz, 1964-1965 Eğitim Öğretim yılında geçici kabulü yapılarak, Temel Eğitim Bölge okulu adıyla açılmıştır.  13 Kasım 1965 Tarihinde 200 Öğrenci mevcuduyla Eğitim ve Öğretime başlamıştır. Ayrıca okulumuz 1973-1974 yılında ortaokul bölümü açılarak, kapasitesi 380 erkek, 170 kız olmak üzere 550 ye çıkarılmıştır.